Er vi bortskjemte?
Vi som bor i Norge kaster hele 1/3 av all mat som lages. Er vi rett og slett for bortskjemte?
Det er blir sagt at vi kaster 1/3 del av all mat som blir laget i Norge.
Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har vært en av dem.
Det ble tydelig for meg en dag jeg hadde handlet inn til dagens middag, åpnet kjøleskapet og lurte på om noen hadde fylt det opp for meg.
Der var det nemlig ikke plass til dagens råvarer om jeg så presset døren igjen.
Gleden over å skulle lage en nydelig fredagsmiddag snudde brått.
Jeg kastet mat som var gått ut på dato, mat jeg ikke ante jeg hadde.
Mens maten havnet i søpla, kom den dårlige samvittigheten.
Jeg så nå hvor mye mat jeg hadde som kunne vært spist.
Om flere gjør som oss er det ikke rart det blir kastet 1/ 3 mat i Norge.
Noe måtte skje, jeg skulle bli en matredder!
Fra den dagen skulle vi bidra, for vi er bortskjemte!
Vi tenker ikke etter, hva det krever av naturen og av menneskene som lager maten vi kaster.
Alle klimagassene som forurenser for at vi skal kaste.
Alle pengene vi bruker på mat vi kaster.
Planer ble lagd, lister ble skrevet og restene skal brukes, det er utrolig mye inspirasjon på hvordan man kan bidra.
For hvem vil ikke ta vare på jorden og overlate den i god stand til de som kommer etter?
Hvem vil ikke spare penger?
Dette er nå en stund siden og jeg kan nå si med hånden på hjertet at jeg er en MATREDDER. og det føles bra.
Det føles bra å vite at man bidrar.
Bruk helgen til å rydde i kjøleskapet 🙂 Du vil ikke angre.
Bortskjemte? Ja eller nei? Kanskje vi er uvitende?