Illustrasjon til artikkel om komfortsonen hos Treningsglad.no

Finner vi ekte treningsglede i komfortsonen?

Sist oppdatert: 29.06.2020 | Få ditt innlegg publisert!

Opp med hånda de som føler dere utenfor komforten i bikini på stranda. Hvorfor er det slik?

Du jogger rolig, du liker deg der. I komfortsonen. Det er der det er behagelig.

Du skrur opp tempo innimellom, men det blir raskt ubehagelig og du faller tilbake til komforten igjen. Hvorfor er det sånn at vi liker det sånn? I det samme gamle?

Sånn som det alltid har vært. Samme joggerunda 3 ganger i uka, år etter år. Samme 6 styrkeøvelsene med samme vekter én dag i uka, uke etter uke.

Vi mennesker elsker vaner og rutiner. Trygghet.

Trygghet i å vite hva vi kan og klarer.

Men finner vi ekte treningsglede i komfortsonen?

Komfortsonen finner vi både på trening og i livet generelt. Opp med hånda de som føler dere utenfor komforten i bikini på stranda! Som sitter i sanda med håndkleet rundt livet.

Hvorfor er det da sånn? Vi velger å sitte der, time etter time i sanda i komforten, men er det givende? Gir det mestring? Er det gøy? Så hva er det da?

Én ting er å beskytte oss selv for ting som gjør litt vondt, som ekstra intervaller eller ekstra vekt på benkpress, men hva gjør at vi er utenfor komfortsonen i bikini på stranda?

Selvfølelse? Og hvem kan gjøre noe med det?

Det er kun du som kan bestemme deg for at du er bra nok, fin nok, modig nok, og at du kan klare det du bestemmer deg for.

Om det er å sykle birken, bade når du først sitter der i sanda, eller presse deg til to ekstra intervaller på neste trening.

Finner vi mestring, og følelsen av å være sterkere enn «Pippi» om det ikke er litt ubehagelig?

Løping med vektvest var virkelig utenfor komfortsonen, blytungt, men løpeturer uten etter er som å fly.

Jeg kan helt ærlig si at de fineste og beste løpene og sykkelturene jeg har deltatt i, også har vært de verste. Når det er over og du ligger pesende etter luft på marka.

Den følelsen er fantastisk, når du klarer noe du har jobbet for eller tror du ikke er modig nok til.

Vi anbefaler

Bilde av Abilica vektvest

Abilica vektvest

En vektvest er et supert treningsredskap som virkelig får fart på resultatene ved trening hjemme eller på tur i ferien. Vi anbefaler vestene fra Abilica fordi de er av høy kvalitet og kvalitetssikret med tanke på eventuelle allergier mot stoffer brukt i produksjonen.

Les om hvordan vi er finansiert

Alle mennesker har godt av å kjenne på å være litt utenfor komfortsonen innimellom tror jeg, ikke bare på trening, men i hele det fantastiske livet.

Det er gjerne da vi kjenner at vi virkelig kan, vil og klarer.

Ferietid snart og jeg gleder meg til å gi gass på intervalløktene, selv om det gjør litt vondt når det står på. For følelsen etterpå er nydelig.

God sommer og husk å sette pris på de små stegene.

Du kan!

God sommer!

Om skribenten

Bilde av skribent Veronica Garberg

Veronica Garberg

Veronica Garberg kommer fra Kristiansand. Hun er opptatt av trening, kosthold og har et ønske om å inspirere andre til å finne sin treningsglede. Du finner henne på Instagram som @garbergveronica.