Illustrasjon til artikkel om å komme tilbake til trening etter koronastenging

Hvordan komme i gang med treningen etter koronastenging?

Sist oppdatert: 19.06.2020 | Få ditt innlegg publisert!

Det er ikke bare-bare å komme i gang med treningen igjen etter hele 3 måneder med stengt. PT Henrik Seim gir deg sine beste tips i denne artikkelen!

Mitt navn er Henrik, og jeg er en 26 år gammel Personlig trener fra Bergen. Jeg var ferdig utdannet i April 2019 og har jobbet som personlig trener i 1 år nå.

Som personlig trener får man muligheten til å treffe mange forskjellige typer mennesker, med mange forskjellige typer mål. Men det alle har til felles er at de ønsker å komme i bedre form enn det de er i per dags dato.

Nå har endelig gymmen åpnet igjen etter over 3 måneder med stengt, og det er sikkert mange der ute som har satt målene, ønskene og drømmene sine på pause siden det plutselig ble stengt.

Jeg ønsker å gi dere noen tips, triks og måter dere kan komme dere tilbake igjen på og å holde motivasjonen oppe. Så følg med meg der nå…

Hvordan komme tilbake?

Etter 3 måneder med stengt er det tungt å komme seg tilbake til de rutinene man kanskje nettopp hadde kommet seg inn i, og jeg forstår dere veldig godt.

Jeg også synes det var tøft å komme seg tilbake. MEN, det er ingen grunn til å utsette noe. Da blir det bare enda vanskeligere.

Bestem deg for en dag, og gjør det den dagen!

Husk… Den eneste du lurer er deg selv.

Hva er lurt å huske på?

Husk at det er over 3 måneder siden sist du trente tungt. Det betyr at du ikke lengre er like sterk som du var da du måtte slutte (med mindre du har hatt et hjemmegym med alt av utstyr og vekter).

Begynn rolig og ta det gradvis. Kroppen trenger tid til å omstille seg på nytt, så gi den tiden til det. Kanskje 1 – 3 dager på gymmen kan være en god start, og ikke 6 – 7 dager som du kanskje var vant med før alt skjedde.

Hvordan holde motivasjon oppe?

Dette er et velkjent problem blant mange og det finnes ikke noe perfekt svar på det.

MEN, det å sørge for at man får de resultatene man ønsker er en stor faktor for at man skal klare å holde motivasjonen oppe. Og hvordan får man det da spør du gjerne…

Vel, en god start kan være å være bevisst på hva du ønsker å oppnå. I tillegg ville det kanskje være lurt å ta kontakt med noen du vet har god greie på det du søker/ønsker.

Jobb så målrettet mot ditt ønske og ditt mål.

Husk også at søvn er en viktig del av å få de resultatene du ønsker.

Henrik Seim i kjent stil på treningssenteret

OG HUSK… Ikke vær for streng med deg selv. Ikke sett deg mål som du vet med deg selv at du ikke klarer å holde.

Og ja, det er lov å kose seg med noe godt innimellom. Alt koker ned til det totale.

God helg!

Om skribenten

Bilde av skribent Henrik Seim

Henrik Seim

Henrik Seim er utdannet personlig trener, og tilbringer store deler av tiden sin enten på treningssenter eller ute i naturen. For Henrik handler trening like mye om å holde seg sunn og frisk så vel som å føle seg vel i egen kropp. Han bruker også sin faglige kunnskap innenfor trening i jobben som miljøterapeut for ungdom, noe han trives veldig godt med. Du finner ham på Instagram som @seim_93.