Nå er høsten her!

Sist oppdatert: 10.10.2020 | Få ditt innlegg publisert!

Hvordan skal du ta vare på deg selv nå som høsten er her igjen?

Nå er høsten her, dagene kortere, kaldere og mørkere.

Mange synes at mørketiden kan oppleves litt som tunge øyelokk og føler litt på en tomhet og ensomhet kanskje?

Ha gjør du for å ta vare på deg selv i denne tiden? For å holde humøret oppe og nyte dagene selv om det er en stund til lysere tider.

Vi vet at frisk luft er godt for oss. Selv om lufta er kaldere føles det ennå bedre å komme inn igjen i varmen og synke ned i sofaen med kald nesetipp og roser i kinnene.

Trening gjør at vi skiller ut endorfiner, den følelsen vi får etter å ha gjennomført ei treningsøkt er hormoner som gir oss følelse av lykke. Da sier det seg nesten selv at det kan være lurt å gjøre mer av dette i tiden som kan føles litt trist og tung.

Vi kan også passe på å få i oss det kroppen trenger for å holde seg frisk og rask. Som resten av året er det fargerik mat som gjelder, bær, frukt, og grønnsaker gir kroppen masse næring som fiber, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Fet fisk inneholder dessuten mye vitamin D som solen gir oss om sommeren, men som vi har mangel på i mørketiden. Spis godt.

Videre lurer jeg på hva som gjør at vi glemmer litt å se det vakre i denne årstiden? Teller det ikke litt at naturen er fantastisk vakker? At lufta føles så klar og ren? Og når frosten kommer og det dannes nydelige krystaller i både gress og trær? Jeg synes det er vakkert.

Så hva gjør du for å ta vare på deg selv? Behandler du deg selv like bra som du behandler hagemøblene og båten før vinteren kanskje? For de tar vi godt vare på. Vi vasker, oljer, beiser, pusser og passer på at det står tørt før vinteren. Unner du deg spa kanskje? Et spa kan lett gjøres hjemme på eget bad, med noen stearinlys og rolig musikk kommer du langt. Eller hva med å samle venninnegjengen? Lage en spakveld med ansiktsmasker og noe godt å spise. Fyll på med vennskap.

Denne tiden vi har vært inne i med Covid-19 har åpnet manges øyne, ihvertfall mine. Jeg har følt på hvor viktig de nære er. Den lille kjernen av mine. Nærmeste familie, men også livets venner.

Hvor viktig og hvor godt det er å ha den lille klanen som er der selv om tiden er mørkere og kaldere og sommerfestene tar slutt. De som drar deg med ut på tur i piskende regn fordi det er digg etterpå og fordi de vet at det gjør dere godt. Eller de som kommer innom en tur selv om du ikke har invitert.

Jeg oppfordrer deg til det! Ta vare på de rundt deg, plutselig kan det være du som trenger dem.

Så kjære høst, kjære vinter, kjære menneske. Vær fargerik, vakker, frisk og fantastisk.

Om skribenten

Bilde av skribent Veronica Garberg

Veronica Garberg

Veronica Garberg kommer fra Kristiansand. Hun er opptatt av trening, kosthold og har et ønske om å inspirere andre til å finne sin treningsglede. Du finner henne på Instagram som @garbergveronica.