Slik finner du motivasjonen til å begynne å trene

Sist oppdatert: 13.09.2022 | Få ditt innlegg publisert!

De aller fleste ønsker god helse og en sunn vekt, men dette kan være vanskelig å oppnå i praksis. Trening står helt sentralt i en sunn livsstil, og er noe mange sliter med å finne tid eller motivasjon til.

Skrevet av Mathias Moe – Styreleder i Din Gruppen

Har trening først blitt en vane, er det ofte lettere å holde seg fysisk aktiv på jevn basis. Men hvordan kommer du egentlig i gang? Her er noen tips for hvordan du finner motivasjon til å begynne å trene – selv om du er mest glad i sofaen på nåværende tidspunkt!

1. Sett klare mål

De fleste oppgaver er mer motiverende å utføre dersom man har et mål å strekke seg etter. Når det kommer til trening, kan målet være å gå ned et visst antall kilo i vekt, eller å oppnå lavere hvilepuls. Ja, eller å få bedre utholdenhet, slik at man orker mer i hverdagen.

Enten målet ditt er en sunnere vekt, energi til å kunne leke med barnebarna eller bedre hjertehelse, anbefaler vi deg å skrive ned målsetningene.

Har du for eksempel som mål å gå ned 10 kg i vekt, kan du for eksempel sette dette som et mål ett år frem i tid. Når du har klart å gå ned 5 kg, er du allerede halvveis til målet ditt – noe som kan være motivasjon nok til å fortsette.

Ofte er det belønning nok å nå målene man har satt. Men det kan være ekstra motiverende dersom du gir deg selv en liten «premie» når mål nås – enten det er en tur på spa eller nytt treningstøy.

2. Skaff deg en pulsklokke

Det er motiverende å se at treningen gir resultater underveis! Derfor kan det være lurt å skaffe seg en pulsklokke. Klokken kan gi deg informasjon om hvordan kroppen responderer på treningen, for eksempel når du jogger.

Etter hvert som du trener vil du kanskje kunne se at du klarer å løpe litt lengre enn i starten, eller at du raskere oppnår hvilepuls etter trening.

3. Tren sammen med noen

Mange sluntrer unna treningsøktene fordi det er lett å prioritere annerledes dersom ingen «pusher» deg. Et tips er derfor å trene sammen med noen andre, slik at det blir vanskeligere å droppe treningsøkter.

Tren for eksempel sammen med en venn, og avtal faste tidspunkter. Det er dessuten motiverende å ha noen som kan gi deg et ekstra dytt når du helst har lyst til å gi opp.

4. Ikke la en stillesittende jobb stoppe deg

Det er mange som har stillesittende jobber, noe som kan gjøre det mer utfordrende å holde seg i aktivitet. Gjør det derfor til en vane at du beveger deg i løpet av arbeidsdagen. I lunsjpausen kan du kanskje gå en rask tur rundt nærmeste vann, eller bruke trappene.

Her kan det være motiverende å vite at litt fysisk aktivitet ofte vil gjøre deg mer konsentrert og våken på jobb, og at du gjerne ikke vil føle deg like trøtt på slutten av dagen.

Lykke til!

Om skribenten

Bilde av skribent Mathias Moe

Mathias Moe

Din Gruppen er et norsk selskap som leverer flere tjenester innenfor tekst. Best kjent er de for bloggen og merkevaren Din Tekstforfatter, som har 15 000 besøkende hver måned.